2022-08-15

Linjära ställdon för effektivare materialhantering

 


Elektromekaniska ställdon är snabba och enkla att konfigurera för olika applikationer samt konstruerade för att fungera med och passa till industriella servomotorer.


Utmärkta för pick & place-applikationer

Linjära ställdon används oftast till enkla rörelser för att dra, knuffa eller lyfta objekt. De är perfekta för applikationer som kräver en säker, precis och kontrollerad rörelse. En av de vanligaste applikationerna för den här typen av produkter är pick & place-lösningar.

Ställdon lämpar sig också bra för sorteringsmaskiner och matningssystem. De kan t. ex. användas tillsammans med transportband för att sortera och transportera komponenter från lager till montering, eller tvärtom från montering till paketering. Man kan också använda dem för snabba formatomställningar vid t.ex. etikettering eller för skrivarhuvud som enkelt måste anpassas efter olika förpackningsstorlekar.

Exakta cykler och repeterbarhet

Elektromekaniska ställdon är generellt dyrare vid inköp än motsvarande hydrauliska eller pneumatiska don, men långsiktigt är de både mer effektiva och ekonomiska. De kräver lite underhåll, är energieffektiva och minskar risk för driftstopp. Hydrauliska eller pneumatiska system kan vara känsliga mot förändringar i omgivningen som påverkar tryckluften eller hydrauloljan. Elektriska don garanterar exakta cykler och repeterbarhet.

Andra fördelar är elektromekaniska cylindrars kompakta format, låga vikt och tysta gång.

Linjära ställdon

Läs mer om elektromekaniska cylindrar och ställdon

lagerautomation

 

Tipsa en vän eller kollega: