2023-12-04

Annelie gör special av standard

Att modifiera en standardprodukt genom att till exempel fräsa upp ett hål, kan många gånger vara en enkel lösning för att få en produkt som exakt passar i din applikation. Rollcos maskinoperatör Annelie demonstrerar just detta på en av våra skenstyrningsvagnar.

Special, en smart lösning

Ibland kan det vara svårt att hitta en färdig produkt som helt matchar din applikations behov. I stället för att börja titta på en helt ny design, kan det vara enklare att se om det finns någon standardprodukt som kan gå att modifiera.

Med en stor maskinpark av kvalitativa fräsar och svarvar, varav flera kan köra i härdat stål, finns många möjligheter till specialbearbetningar. Exempel på detta kan vara extra hål, gängor eller höjdmodifikationer.

Utfräsning av hål till spår

I filmen visar Rollcos maskinoperatör Annelie hur hon bearbetar en av våra standardvagnar för skenstyrningar i storlek 35. Vagnens hål fräses upp till spår i en fräs från DMG.

– Just den här bearbetningen är ett återkommande jobb som vi har gjort till en kund i många år, berättar Annelie.

Special-skenstyrningsvagn_2

Bearbetningen görs i härdat stål. Till samma kund gör vi även en liknande bearbetning på en skenstyrningsvagn i storlek 45.

– Kunden hade tidigare problem att hitta någon som kunde utföra bearbetningen till dem, så de blev väldigt nöjda när vi kunde hjälpa dem, berättar Annelie. Just den här typen kör vi i serier på allt mellan 1 och 20.

Annelie berättar att det inte är så ofta vi gör den här typen av ombearbetningar av standardprodukter.

– Det beror nog mycket på att många kunder inte vet om att vi har möjligheten att göra det, säger hon.

– Vi lyckas för det mesta. Fråga oss, även om det kan kännas som ett svårt jobb, så undersöker vi vad som är möjligt. Vi har stor kapacitet och kunskap på vår verkstadsavdelning.

Tipsa en vän eller kollega: