2022-08-01

Fleraxliga system av linjärenheter

 

 

Förmågan att kunna förflytta sig över flera axlar samtidigt är essentiell inom automatisering av lagersystem som palleterare och plocklinjer. Kulskruvs- och remdrivna linjärenheter erbjuder stora spännvidder och extremt långa axlar. De har hög dynamik, lång livslängd och kräver minimalt med underhåll.

Tablettaskmaskinen – pick & place

Vår tablettaskmaskin demonstrerar en typisk pick & place-applikation. Den är uppbyggd av linjärenheter som rör sig över tre axlar. Ett gripdon fångar tablettaskarna och förflyttar dem från en rullbana till ett transportband.

X-axeln består av en remdriven linjärenhet, CTJ, medan y- och z-axeln består av två kulskruvsdrivna linjärenheter, CTV. Både CTJ och CTV innehåller även två parallella, glappfria skenstyrningar.
Linjärenheterna kan enkelt kombineras till olika fleraxliga system.

lagerautomation


Spännande projekt med sågmaskin

Rollcos säljare Daniel Stifors, berättar att han ute på fältet hos våra kunder ofta stöter på lösningar med fleraxliga system av linjärenheter. Det gäller både inom automatiserade lösningar för lager och logistik, samt i olika typer av maskiner. Han berättar om ett spännande nytt projekt som han jobbar på tillsammans med en kund, där man med hjälp av ett treaxligt system av linjärenheter ska såga brädor medan de är i rörelse. Applikationen involverar totalt fyra linjärenheter.

– Det är första gången jag stöter på en applikation där materialet bearbetas medan det är i rörelse, det är spännande, säger Daniel.
– Att köpa ett system som involverar flera linjärenheter, kan tyckas komplext vid första ögonkastet. Det gäller att din leverantör kan hjälpa dig hela vägen. Bra dimensioneringsverktyg, enkel tillgång till servicemanualer, och en säljare som är serviceminded, så är du hemma, avslutar Daniel.

Exempel på xyz-applikationer inom lagerautomation:

  • Lagerhissar
  • Paketeringsstationer
  • Automatiska staplare
  • Paletteringsrobotar
  • Robotceller
  • Frammatningsenheter

multiaxis_test

    multiaxis_2

 

 

 

       

 

 

 

multiaxis_3

 

Tipsa en vän eller kollega: