2024-02-27

Skenstyrning HRC – med kulkedja för tyst gång

Skenstyrningar HRCRollco erbjuder en variation av olika sorters skenstyrningar. Skenstyrning HRC är en modell med många fördelar, som t.ex. kulkedja och integrerad smörjning. Vi bad Rollcos säljare Daniel Stifors berätta lite om hans erfarenhet av Skenstyrning HRC, och viken respons han brukar få från sina kunder på produkten

Kulkedja för lägre ljudnivå

– Först vill jag nämna att Skenstyrning HRC finns med kulkedja, säger Daniel. Det är något som uppskattas av många kunder. Kulkedjan gör att det blir en mycket tystare gång eftersom kulorna aldrig krockar med varandra. Vagnen rör sig också mjukare och jämnare. Många föredrar just skenstyrningar med kulkedja för att få ner ljudvolymen.

Kulkedja finns för vagnar av storlek 15-45 för Skenstyrning HRC. Den separerar kulorna och bidrar till att hålla smörjmedelsfilmen intakt, samt ökar skenstyrningens livslängd. Den ger också, precis som Daniel nämner, en lägre ljudnivå.

Daniel berättar att han vid flera tillfällen hjälpt kunder som haft problem med just hög ljudnivå genom att erbjuda Skenstyrning HRC.

Bottenmonterade skenor passar i utsatta miljöer

– Har du en dammig, smutsig miljö kan bottenmonterade skenor vara lämpliga. Eftersom de monteras underifrån har de en slät ovansida där det inte ansamlas föroreningar så lätt, säger Daniel.

– Vi lagerför från storlek 15 till 55 av de flesta modellerna av Skenstyrning HRC. Det gäller även bottenmonterade skenor, säger han.HRC-Seals

– Vagnarna till Skenstyrning HRC finns i olika förspänningsklasser. V0 är standard, berättar Daniel. Skenor med förspända vagnar lämpar sig till exempel för statisk last med mycket vibrationer. Har man behov av att vagnen ska röra sig väldigt lätt kan man välja en vagn med låg förspänning, typ V0. Det går inte att sätta några definitiva regler, utan vad som passar bäst får utvärderas från applikation till applikation.
– Vi hjälper gärna till att ta fram det mest lämpliga alternativet, tillägger Daniel.

Så gott som underhållsfria

Skenstyrning HRC har integrerad smörjmedelsdepå, dammtätningar och stålgavlar. På grund av detta minimerar man underhålls- och smörjbehov.

– De är nästintill underhållsfria i många applikationer, säger Daniel.

Lämpliga för robotåk

Vi ber Daniel att ge några exempel på typiska applikationer.

– Det första jag kommer att tänka på är robotåk, där passar de mycket bra. Jag har flera gånger fått feedback från kunder att de är imponerade av skenornas rakhet.
– Tillverkningsmaskiner är en annan vanlig applikation.

 

Tipsa en vän eller kollega: