2021-02-08

Så enkelt kan du lösa ditt parallellitetsproblem

Parallellitets- och vinkelproblem uppstår nästan alltid vid linjär förflyttning. Därför erbjuder vi en produkt som enkelt löser problemet redan på konstruktionsstadiet. Den kombinerar en styrande och en flytande skena och kan ta upp till fyra millimeter i parallellitetsvariation.

 

När uppstår parallellitetsproblem?

Vid en linjär förflyttning monteras skenorna parallellt och i nivå med varandra. Det är en konstruktion som måste vara väldigt exakt, det handlar om toleranser ner till hundradels millimeter. Parallellitetsproblem uppstår alltså när monteringsytorna inte är helt exakta eller styva och det kan det ta lång tid och kosta mycket pengar att få rätt på det. Dessutom orsakar de slitage, vilket i sin tur reducerar livslängden drastiskt.

Läs mer om linjärsystem och aluminiumsystem

En enkel lösning

Genom att konstruera linjärstyrningen med en lämplig kombination av styrande, vinkelkompenserande eller flytande skenor får du en effektiv lösning. Men du behöver lyckligtvis inte skapa den från grunden. Det finns färdiga system, till exempel Compact Rail, som är designade just för detta syfte. Det hanterar både parallellitetsfel och vinkelfel i konstruktioner och minskar montagetiden. Med en förmåga att ta upp till fyra mm i parallellitetsavvikelse slipper du planslipa och kan spara på kostnaderna.

Läs mer om linjärsystem och aluminiumsystem – så förbättrar du konstruktionen

 

New call-to-action

 

Tipsa en vän eller kollega: